کلم بروکلی ضد سرطان روده قاتل پولیپ

کلم بروکلی ضد سرطان روده قاتل پولیپ

کلم بروکلی ضد سرطانه
کلم بروکلی ، Sulforaphane داره که میتونه از به وجود اومدن پولیپ داخل روده جلوگیری کنه
پولیپ روده باعث سرطان روده میشه
که سرطان روده دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان تو جهان هستش
Sulforaphane داخل کلم بروکلی ، ماده ایه که می تونه رشد پولیپ روده رو کند کنه علاوه بر اون باعث خود تخریبی سلولای سرطانی میشه
در واقع کلم بروکلی یه دارو برای پیشگیری از سرطان روده هستش
کلم بروکلی رو هم به صورت خام میشه خورد هم به صورت پخته ولی در صورت خام بودن کلم ، خاصیت ضد پولیپ و ضد سرطانی بودن اون افزایش پیدا می کنه
کلم بروکلی حاوی بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین آ تبدیل میکند بنابراین تقویت بینایی هم از خواص کلم بروکلیست
 
 
 
تاثیر باکتری های روده و کلم بروکلی در پیشگیری از سرطان روده :
محققان دریافته اند مخلوط باکتری و سبزیجات کلمی احتمالا قادر به نابودی سلول های سرطان کلورکتال (روده بزرگ) خواهند بود.
سرطان کلورکتال سومین سرطان شایع در جهان بعد از سرطان ریه و پروستات است.
اگرچه نرخ بقاء ۵ ساله بعد از تشخیص این سرطان در مراحل اولیه نسبتا خوب است اما نرخ زنده ماندن در مراحل آخر بیماری کاهش یافته و خطر عود مجدد سرطان به شکل قابل توجهی بالا می رود.
محققان دانشگاه ملی سنگاپور ترکیبی از پروبیوتیک های مهندسی شده با عصاره بروکلی یا آب حاوی ماده رژیمی را ایجاد کرده اند.
این ترکیب توانست بیش از ۹۵ درصد سلول های سرطان کلورکتال را در محیط کشت آزمایشگاهی نابود کند.
همچنین مشخص شد این ترکیب پروبیوتیک گیاهی تعداد تومورها را تا ۷۵ درصد در موش های مبتلا به سرطان کلورکتال کاهش داد.
اما محققان دریافتند این مخلوط هیچ تاثیری بر سلول های سایر انواع سرطان ها نظیر سرطان سینه و معده نداشت.
به گفته محققان ، این پروبیوتیک ها می توانند به عنوان پیشگیری و پاکسازی سلول های سرطانی باقیمانده بعد از برداشتن تومورها از طریق جراحی مورداستفاده واقع شوند.
چان لونگ هو ، سرپرست تیم تحقیق ، در اینباره می گوید : یک روز می رسد که بیماران مبتلا به سرطان کلورکتال قادر خواهند بود برای پیشگیری از سرطان کلورکتال یا کاهش عود مجدد بیماری بعد از جراحی سرطان ، پروبیوتیک ها را به شکل مکمل رژیمی همراه با کلم بروکلی مصرف کنند.
در این مطالعه محققان محل سرطان را با نوعی باکتری بیضرر موجود در روده موسوم به E.coli Nissle مورد هدف قرار دادند.
سرطان روده به عنوان دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان می باشد.
 
 
عوامل افزایش دهنده ابتلا به سرطان روده :
سن : اکثر افراد مبتلا به این بیماری سن بالای 50 سال دارند ، اما ممکن است این بیماری در هر سنی اتفاق بیفتد.
رژیم غذایی : بین این بیماری و رژیم غذایی پرچربی و پرانرژی و کم فیبر و مصرف کم میوه و سبزی ، رابطه وجود دارد.
پولیپ ها : این بیماری به صورت رشد توده های خوش خیم در جدار روده تعریف می شود که معمولاً بعد از سن 50 سالگی شایع است.
پولیپ ها شانس ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند.
سابقه بیماریهای قبلی : احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که قبلاً سرطان های روده بزرگ داشته اند و خانم هایی که مبتلا به سرطان تخمدان یا رحم بوده اند بیشتر است.
انتقال وراثتی : افرادیکه نزدیکانی مثل پدرو مادر و خواهر و برادرشان به این نوع از سرطان مبتلا شده اند ، خصوصاً اگر زیر 50 سال بوده باشد ، باید خود را تحت نظر پزشک متخصص قرار دهند.
بیماری های التهابی روده : در این بیماری پوشش جدار روده بزرگ دچار التهاب شده است. افراد مبتلا به این بیماری احتمال بیشتری در ابتلا به سرطان کولورکتال دارند.
چاقی و مصرف الکل و سیگار سایر عوامل خطر شناخته شده هستند.
 
 
نشانه هایی که مراجعه به پزشک را ضروری می کند :
وجود هرگونه تغییر اخیر در عادات دفعی روده نظیر یبوست یا کاهش قطر مدفوع در صورتی که بیش از ۴ هفته طول بکشد و علت آن نامعلوم باشد.
خونریزی از مقعد و یا مدفوع حاوی خون
درد شکمی دور ناف یا زیر شکم که بیش از یک هفته ادامه دارد
ضعف و خستگی مفرط
کاهش وزن غیرمترقبه و ناخواسته
 
 
ماده شیمیایی که به طور طبیعی در کلم بروکلی یافت می شود ، ممکن است بتواند از لخته های خونی که می توانند به سکته منجر شوند جلوگیری کند.
گروهی از پژوهشگران به سرپرستی تیمی از دانشگاه سیدنی استرالیا ، آزمایش های آزمایشگاهی متعددی را روی ۲۳ ترکیب گیاهی انجام دادند تا میزان میل آنها را برای اتصال با پلاکتهای خونی را مشخص کنند.
پلاکت ها نقش مهمی در پر کردن زخمها به منظور توقف خونریزی دارند اما تحت شرایط خاص می توانند لخته های خونی خطرناکی را تشکیل دهند که جریان خون را به کلی مسدود می کنند.
در بافت های حیاتی مانند مغز و قلب ، از دست رفتن اکسیژن حتی برای مدتی کوتاه ، آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
ماده شیمیایی که معمولا در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی ، گل کلم و جوانه های کلم بروکلی یافت می شود ممکن است بتواند به عنوان عامل ضدانعقاد خون عمل کند.
این ترکیب که سولفورافان نام دارد در گذشته به دلیل پتانسیل آن در پیشگیری از سرطان و کاهش کلسترول مورد توجه قرار گرفته است.
ماده شیمیایی که در سبزیجات چلیپایی یافت می شود، ممکن است بتواند به عنوان عامل ضدانعقاد خون عمل کند.
به گزارش ساینس آلرت ، تجزیه و تحلیل دقیقی از تاثیر سولفورافان در سطح مولکولی نشان داده است این ترکیب ظاهرا ازطریق تغییر فعالیت پروتئینی به نام PDIA6 می تواند سرعت تجمع پلاکت ها را کم کند و از تشکیل لخته جلوگیری کند.
ژویو لیو ، دانشمند زیست پزشکی از دانشگاه سیدنی می گوید: این ترکیب نه تنها در بهبود عملکرد داروهای تجزیه کننده لخته خون پس از سکته موثر است ، بلکه می تواند به عنوان عامل پیشگیری کننده ای برای بیمارانی که درمعرض خطر بالای سکته قرار دارند ، استفاده شود.
با توجه به یافته های مطالعه جدید ، بررسی سولفورافان به عنوان راهی برای کاهش خطر سکته در برخی از گروه هایی که بیشتر از همه مستعد سکته هستند ، ارزشمند است.
سولفورافان به طورطبیعی در غذاهایی مانند بروکلی یافت می شود که از قبل مشخص شده است برای سلامت قلبی و محافظت در برابر بیماری ها مفید است.
سولفورافان همچنین می تواند در موارد اضطراری استفاده شود : درمان هایی که با هدف به حداقل رساندن اثرات سکته بر مغز ، به بیمارانی داده می شود که سکته مغزی کرده اند.
این درمان ها می توانند ازنظر آسیب ناشی از لخته های خونی تفاوت چشمگیری ایجاد کنند و درنهایت جان بیماران را نجات دهند.
 
 
 
پیشگیری از سرطان
سرطان با رشد سریع سلول های غیرطبیعی ایجاد می شود و با استرس اکسیداتیو یا تخریب سلول ها همراه است.
بروکلی مملو از ترکیباتی است که می توانند در مقابل چنین روندی بایستد.
مطالعات نشان داده که یکی از مهم ترین خواص کلم بروکلی مقابله با سرطان های زیر است :
کولورکتال (روده بزرگ)
پروستات
پانکراس
سینه
ریه
معده
 
 
سلامت چشم
کلم بروکلی حاوی بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند.
بنابراین از فواید کلم بروکلی باید به تقویت بینایی هم اشاره کنیم.
دو مورد از کاروتنوئیدهای اصلی موجود در بروکلی ، لوتئین(Lutein) و زآگزانتین(Zeaxanthin) هم می توانند به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن ، یعنی نوعی بیماری چشمی مختل کننده بینایی کمک کنند.
 
 
 
نتایج مطالعات محققان استرالیایی نشان می دهد سبزیجات خانواده کلم خطر سرطان کولون (روده بزرگ) را کاهش می دهند و به ویژه کلم بروکلی بدن را در برابر سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) محافظت می کند.
فرق کلم بروکلی با دیگر اعضای خانواده خود این است که علاوه بر ترکیبات مغذی مشترک ، حاوی مولکول های دیگری به نام گلوکوزینولات می باشد که مانع تکثیر سلول های سرطانی می شوند.
به عقیده این محققان مصرف سبزیجات خانواده کلم تاثیر زیادی در کاهش خطر سرطان کولون دارد.
در واقع مصرف این سبزیجات خطر ابتلا به این سرطان را به میزان ۱۶ درصد کاهش می دهد.
همچنین افرادی که کلم بروکلی بیشتری می خورند به میزان ۲۰ درصد کمتر در معرض این سرطان قرار می گیرند.
نتایج این مطالعه در نشریه تغذیه و سرطان منتشر شده است.
 
 
 
کلم بروکلی از سبزیجاتی است که اگرچه کمی دیر اما بالاخره جایگاه خود را بین عموم مردم به دست آورده است.
بسیاری از افراد کلم بروکلی را به خاطر خواص متعدد آن می شناسند اما شاید ندانند کلم بروکلی قاتل سرطان است.
کلم بروکلی به دلیل ترکیبات خاص خود ، یکی از سبزی های ضد سرطان معرفی شده است.
به دلیل وجود فلاونوئیدها به ویژه سولفورافن ، بروکلی را به عنوان سبزی ضد سرطان می شناسند.
مصرف کلم بروکلی مانع از گسترش سلول های سرطانی به ویژه در قفسه سینه می شود.
کلم بروکلی حاوی ترکیباتی است که اعصاب را تقویت کرده ، دید چشم را بهبود می بخشد و پوست را زیبا می کند.
کلم بروکلی سرشار از خواص سم زدایی ، خواص ضد سرطانی خواص ضد التهابی ، خواص مبارزه با سرطان و البته مبارزه با بیماری های پوست و درمان چاقی است.
البته افرادی که تیروئید کم کار دارند باید در مصرف این سبزی احتیاط کنند اما به طور کلی کلم بروکلی سرشار از خواصی است که می تواند از معده و روده تا قلب و ریه را تحت تأثیر قرار دهد.
اغلب افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از کلم بروکلی استفاده می کنند ، بدنی سالم تر ، پوستی شاداب تر و تناسب اندامی بهتر دارند.
 
 
 
کلم بروکلی می تواند اثر مثبتی بر کاهش ابتلا به انواع سرطان داشته باشد.
این نوع کلم ضد سرطان است
بروکلی حاوی سولفورافان است.
سولفورافان یک ترکیب گیاهی است که در سبزیجات کلمی وجود دارد و می تواند خواص ضد سرطانی داشته باشد.
تحقیقی نشان داده سولفوروفان ، سایز و تعداد سلول های سرطان سینه را تا ۷۵ درصد کاهش می دهد.
همچنین یک مطالعه حیوانی دریافت درمان موش ها با سولفوروفان به نابودی سلول های سرطان پروستات کمک می کند و حجم تومور را بیش از ۵۰ درصد کاهش می دهد.
طبق یافته ها، مصرف بیشتر سبزیجات کلمی مثل بروکلی می تواند بر ریسک سرطان کولورکتال اثر بگذارد.
مروری بر ۳۵ مطالعه نشان داد خوردن بیشتر سبزیجات کلمی با کاهش ریسک سرطان کولون و کولورکتال مرتبط است.
در هفته چند وعده کلم بروکلی همراه غذای خود بخورید شما اگر دوست ندارید خام بخورید میتوانید با استفاده از کباب پز یا فر پیتزا و دستگاه گریل آنرا بپزید.

نظرات

Your email address will not be published. Required fields are marked *